АКтуелности

27 Jun 2024

Захвалница Драгану Визићанину за допринос раду ШОСО „Радивој Поповић“

Деценијама уназад ШОСО „Радивој Поповић“ у Сремској Митровици се континуирано бави васпитањем, образовањем, као и стручним оспособљавањем и пружањем различитих видова психосоцијалне подршке како деце и омладине са посебним потребама, тако и њихових породица. У складу са развојем дигиталних технологија, а циљу транспарентиности рада, сталној доступности података и свих неопходних информација, недавно је пуштена у рад нова интернет презентација ове установе, урађена по савременим стандардима у области интернет програмирања.

Као свој лични допринос раду ШОСО „Радивој Поповић“, интернет презентацију је осмислио и пројектовао Драган Визићанин, програмер из Кузмина, особа са инвалидитетом, који се дуги низ година професионално бави развојем интернет апликација и графичким дизајном.

Тим поводом, директор ШОСО „Радивој Поповић“ Негован Николић, уручио је захвалницу Драгану Визићанину, за волонтерски рад, несебичан труд и залагање којим је допринео да ова установа, у складу са модерним дигиталним технологијама, презентује свој рад, као и бројне активности својих полазника.

Све информације које се тичу рада ШОСО „Радивој Поповић“ доступне су на интернет адреси срп.еду.рс, а по речима Драгана Визићанина, свако од нас може да искористи слободно време и своје знање, како би допринео својој заједници, а границе не постоје.

Особе са инвалидитетом нису особе са ограничењима када је њихов рад, таленат и знање у питању, додао је Визићанин, зато им треба дати шансу и пружити подршку, да покажу своје таленте и своје знање, јер тако градимо друштво у ком не постоје предрасуде према особама са инвалидитетом и заједно чинимо добра дела за нашу заједницу.

Може да вам буде занимљиво:

Републичко такмичење у стоном тенису

Наша школа је била домаћин Републичког такмичења у стоном тенису за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом. Овај значајан догађај окупио је 11 екипа из десет градова широм Србије, пружајући младим спортистима прилику да покажу своје вештине, снагу, али и да се...

Прочитај више

Бара Засавица – излет

Дана, 28.5.2024. године недалеко од Града Сремске Митровице, реализовао се излет у Специјални резерват природе „Засавица“, за све ученике, наставнике и личне пратиоце школе. Боравак у природи, сафари вожња електричним возићем и незаборавна вожња бродићем „Умбра“...

Прочитај више