АКтуелности

4 Jun 2024

Републичко такмичење у стоном тенису

Наша школа је била домаћин Републичког такмичења у стоном тенису за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом. Овај значајан догађај окупио је 11 екипа из десет градова широм Србије, пружајући младим спортистима прилику да покажу своје вештине, снагу, али и да се међусобно подрже и друже у спортском духу. „На манифестацији која је важна како за нашу школу ‘Радивој Поповић’, тако и за град Сремску Митровицу, учествује 11 екипа из основних и средњих школа.

Добра организација домаћина и школе, одлични услови, и надам се да ће позитивне вибрације из нашег града данас од‌јекнути широм Србије,“ изјавио је заменик начелника за културу, Зоран Мишчевић. Он је истакао да спорт није само сврха постизања врхунских резултата, већ има значајну улогу у развоју културних и спортских навика, пријатељства и другарства. „Ако је школа данас нешто урадила, онда је то потпуно илустративно,“ додао је Мишчевић, наглашавајући важност оваквих догађаја за заједницу.

Директор школе „Радивој Поповић“, Негован Николић, истакао је напоре школе да буде видљива и активна током целе године. „Ми се као школа трудимо да будемо виђени. Објекат дневног боравка на Житном тргу је веома важан за нас. Недавно смо имали излет на Бару Засавицу са 120 ученика, пратилаца и наставника. Све манифестације које се дешавају у граду, школа је присутна. Недавне радионице за ученике од првог до четвртог разреда донеле су нам награде од првог до трећег места за њихове радове. Школа се труди да буде примећена, што се у последње време и примећује међу грађанима. Велики је помак то што се наша деца сада друже са децом из осталих школа,“ рекао је Николић.

Силвана Павловић, председница Заједнице школа за образовање ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом Републике Србије, истакла је значај овог такмичења. „Такмичење је од изузетног значаја, на државном је нивоу и у званичном је календару свих манифестација Министарства просвете,“ нагласила је Павловић. Такмичење је протекло у изузетном спортском духу, а сви учесници су показали изузетну борбеност и жељу за успехом. Победници су награђени медаљама и признањима, али су сви такмичари отишли кући са осећајем поноса и задовољства због учешћа.

Извор: Озон медиа

Може да вам буде занимљиво:

Захвалница Драгану Визићанину за допринос раду ШОСО „Радивој Поповић“

Деценијама уназад ШОСО „Радивој Поповић“ у Сремској Митровици се континуирано бави васпитањем, образовањем, као и стручним оспособљавањем и пружањем различитих видова психосоцијалне подршке како деце и омладине са посебним потребама, тако и њихових породица. У складу...

Прочитај више

Бара Засавица – излет

Дана, 28.5.2024. године недалеко од Града Сремске Митровице, реализовао се излет у Специјални резерват природе „Засавица“, за све ученике, наставнике и личне пратиоце школе. Боравак у природи, сафари вожња електричним возићем и незаборавна вожња бродићем „Умбра“...

Прочитај више