АКтуелности

3 Dec 2023

ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ
Међународни дан особа са инвалидитетом се обележава сваке године 3. Децембра.
Дан је посвећен промоцији права и добробити особа са инвалидитетом на свим нивоима друштва и развоја и подизању свести о положају особа са инвалидитетом.

Дана 01.12.2023. ШОСО „Радивој Поповић“ су у то име посетили људи великог срца, који су својим присуством, топлим речима и осмесима улепшали овај дан.

Ученици средње школе ШОСО „Радивој Поповић“, смер пекари угостили су своје колеге из средње Економске школе „9 мај“, ученике прве и треће године смер кувари са наставницама Стевом Ћакић и Горданом Бућан и заједно учествовали у изради и декорисању новогодишњих медењака. Радионицу је водила колегиница Нада Дерајић.

Након радионице ученици су уживали у представи „Питалице за свезналице“ у извођењу глумачке екипе Театра Гартел.

Велико хвала Синдикату ЈКП „Водовод“, Установи за неговање културе „Срем“ и средњој Економској школи „9 мај“, што су били наши гости и својим присуством увеличали овај догађај.

Дана 04.12.2023. поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом, у организацији Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине у холу Градске куће уприличена је продајна изложба радова и рукотворина ученика ШОСО „Радивој Поповић“ и корисника Дневног боравка „Сунце“.

Може да вам буде занимљиво:

Републичко такмичење у стоном тенису

Наша школа је била домаћин Републичког такмичења у стоном тенису за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом. Овај значајан догађај окупио је 11 екипа из десет градова широм Србије, пружајући младим спортистима прилику да покажу своје вештине, снагу, али и да се...

Прочитај више

Бара Засавица – излет

Дана, 28.5.2024. године недалеко од Града Сремске Митровице, реализовао се излет у Специјални резерват природе „Засавица“, за све ученике, наставнике и личне пратиоце школе. Боравак у природи, сафари вожња електричним возићем и незаборавна вожња бродићем „Умбра“...

Прочитај више