АКтуелности

12 Sep 2023

ЗЕЛЕНА НЕДЕЉА

У оквиру пројекта ,, Сремска Митровица-лидер у одвајању отпада“, ЈКП,,Комуналије“, ,,Еко-пројект тим“ и Град Сремска Митровица су 12.10.2023. организиованли манифестацију кроз такмичарске игре на тему правилне сепарације отпада.

У спортском центру ,,Пинки“ свој допринос у такмичарским активностима су дали и ученици 4.-ог и 5.-ог разреда наше школе и својим учешћем уприличили ову манифестацију. Захваљујемо се : Вучковић Вуку , Мијатовић Гордани, Љубици Јовановић, Николић Мануели, Хокулић Никодини и Матић Томиславу, што су у једној навијачкој и такмичарској атмосфери демонстрирали своја знања, вештине и способности у вези са правилном сепарацијиом отпада у наменске контејнере. Подршку и бодрење су им пружиле наставнице Ивана Николовски, Моника Мијић и Тања Јовановић.

Обновили смо знања о појму ,,рециклаже“ и поновном коришћењу отпадног материјала као корисног сировинског и енергетског ресурса.

Примарни циљ на је био да кроз игру се дружимо са вршњацима, исказујемо задовољство на лични успех и труд, као и подизање свести о значају очувања животне средине управо процесом рециклаже и применом практичних знања у свакодневним животним активностима.

дефектолог: Тања Јовановић

Може да вам буде занимљиво:

Републичко такмичење у стоном тенису

Наша школа је била домаћин Републичког такмичења у стоном тенису за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом. Овај значајан догађај окупио је 11 екипа из десет градова широм Србије, пружајући младим спортистима прилику да покажу своје вештине, снагу, али и да се...

Прочитај више

Бара Засавица – излет

Дана, 28.5.2024. године недалеко од Града Сремске Митровице, реализовао се излет у Специјални резерват природе „Засавица“, за све ученике, наставнике и личне пратиоце школе. Боравак у природи, сафари вожња електричним возићем и незаборавна вожња бродићем „Умбра“...

Прочитај више