АКтуелности

28 Sep 2023

ПОСЕТА ГАЛЕРИЈИ

У четвртак 28. септембра ученици графичке струке другог и трећег разреда средње школе имали имали су занимљив излазак и дружење у просторијама Дневног боравка “Сунце” на Житном тргу. Повод је био и више него леп – заједничка посета Галерији “Лазар Возаревић” у којој су у оквиру традиционалне изложбе у организацији Удружења за неговање културе “Срем” изложена и три рада, колаж-мозаика, наших ученика графичара – Сретена Скока, Слободинке Стефановић и Лидије Николић. Посети Галерији претходила је мини чајанка и послужење које су уприличили наши другари из Боравка на челу са стручним радником Александром Голић. О томе да леп дан и Сунце увек привлаче “Сунце”, графичаре и добро расположење, сведоче фотографије и насмејана лица ђака и корисника боравка. Шетња од Житног трга до Галерије била је својеврстан мини излет који смо сви дуго исчекивали.
А наши креативци чији су се радови ревијално нашли у оквиру занимљиве и разноврсне поставке били су поносни јер су имали велику подршку до сада више пута доказаних пријатеља из “Сунца”. Да изложени радови по оригиналности и јединственом изразу доприносе духу целокупне поставке, имаћете прилике да видите уколико посетите Галерију током првих седмица месеца октобра.
Овим ангажовањем графичари доказују да сваки дан постављају по неколико коцкица сложеног мозаика који има за циљ да ученике оплемени, да их кроз развијање осећаја за естетске вредности, за значај мануелних вештина припреми да живот и рад доживљавају на један посебан начин и да их високо вреднују.
Захваљујемо се на подршци госпођи Зорици Мишчевић која је још пре две године на изложби матурских радова “Мој свет од шарених коцкица” изразила жељу за сарадњом, а посебну захвалност дугујемо Галерији и госпођи Марији Вуруни која нам је постављањем једне наше репродукције дела Лазара Возаревића на истакнуто место у Галерији учинила посебну част.
Да не заборавимо нашег возача и правог пријатеља чика Милета из Шида који је увек уз нас кад су у питању овако лепи поводи.
Уживајте у фотографијама док не посетите изложбу!

Графичари

Може да вам буде занимљиво:

Захвалница Драгану Визићанину за допринос раду ШОСО „Радивој Поповић“

Деценијама уназад ШОСО „Радивој Поповић“ у Сремској Митровици се континуирано бави васпитањем, образовањем, као и стручним оспособљавањем и пружањем различитих видова психосоцијалне подршке како деце и омладине са посебним потребама, тако и њихових породица. У складу...

Прочитај више

Републичко такмичење у стоном тенису

Наша школа је била домаћин Републичког такмичења у стоном тенису за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом. Овај значајан догађај окупио је 11 екипа из десет градова широм Србије, пружајући младим спортистима прилику да покажу своје вештине, снагу, али и да се...

Прочитај више