АКтуелности

12 Jun 2023

ЛИГА АУТОМОДЕЛАРА

Такмичење Лиге аутомоделара за ученике основних школа Републике Србије одржано је у понедељак, 12.6.2023 године у Основној школи „Рајко Михаиловић“ Врело.
На такмичењу је учествовао 41 ученик из укупно 6 школа, а такмичари су били подељени у две групе. Прва група су били ученици 5. и 6. разреда док су ученици 7. и 8. разреда чинили другу групу такмичара. ШОСО“Радивој Поповић“ из Сремске Митровице је на овом такмичењу учествовала са 4 такмичара. На такмичење је учеснике и менторе возио школски комби, из школе је полазак био ујутру у 8.00 часова, док се развожење ученика на кућну адресу у повратку завршило у 17 часова. Наши ученици су били успешни и постигли су следеће резултате:

Освојено место

Име и презиме

Ментор-наставник

Категорија

Прво место

Мирослав Николић

Владимир Пауљев

Група 1 (5-6р)

Треће место

Игор Бајрић 

Андрија Дучак

Група 2 (7-8р)

Друго место

Игор Бајрић, Мирослав Николић,
Нина Ченић и Марија
Поповић

Андрија Дучак и
Владимир Пауљев

Школе – екипно

Такође, ШОСО „Радивој Поповић“ из Сремске Митровице је поред пехара, медаља и диплома добила и посебну плакету за допринос Такмичења ученика са сметњама у развоју.

Може да вам буде занимљиво:

Републичко такмичење у стоном тенису

Наша школа је била домаћин Републичког такмичења у стоном тенису за ученике са сметњама у развоју и инвалидитетом. Овај значајан догађај окупио је 11 екипа из десет градова широм Србије, пружајући младим спортистима прилику да покажу своје вештине, снагу, али и да се...

Прочитај више

Бара Засавица – излет

Дана, 28.5.2024. године недалеко од Града Сремске Митровице, реализовао се излет у Специјални резерват природе „Засавица“, за све ученике, наставнике и личне пратиоце школе. Боравак у природи, сафари вожња електричним возићем и незаборавна вожња бродићем „Умбра“...

Прочитај више