p s  g d k12.10.2023

ЗЕЛЕНА НЕДЕЉА

У оквиру пројекта ,, Сремска Митровица-лидер у одвајању отпада“, ЈКП,,Комуналије“, ,,Еко-пројект тим“ и Град Сремска Митровица су 12.10.2023. организиованли манифестацију кроз такмичарске игре на тему правилне сепарације отпада.

У спортском центру ,,Пинки“ свој допринос у такмичарским активностима су дали и ученици 4.-ог и 5.-ог разреда наше школе и својим учешћем уприличили ову манифестацију.  Захваљујемо се : Вучковић Вуку , Мијатовић Гордани,  Љубици Јовановић, Николић Мануели, Хокулић Никодини и Матић Томиславу, што су у једној навијачкој и такмичарској атмосфери демонстрирали своја знања, вештине и способности у вези са правилном сепарацијиом отпада у наменске контејнере. Подршку и бодрење су им пружиле наставнице  Ивана Николовски, Моника Мијић и Тања Јовановић.

Обновили смо знања о појму ,,рециклаже“ и поновном коришћењу отпадног материјала као корисног сировинског и енергетског ресурса.

Примарни циљ на је био да кроз игру се дружимо са вршњацима, исказујемо задовољство на лични успех и труд, као и подизање свести о значају очувања животне средине управо процесом рециклаже и применом  практичних знања у свакодневним животним активностима.

                                                                                                                     дефектолог: Тања Јовановић
       
Школа за основно и средње образовање "Радивој Поповић"                                                                                                              
Фрушкогорска 73, 22000 Сремска Митровица                                                                                                                                     
Тел: 022/215-1300

created by:
logo informatikarp