p s d g d k

АКТИВНОСТИ


20-24.05.2019
НЕДЕЉНЕ АКТИВНОСТИ ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ
    Ученици су у недељи у којој се обележавала прослава дана школе учествовали у различитим активностима које су осмислили и заједно са њима реализовали њихови наставници. Тако  је понедељак био у духу ликовног стваралаштва, у уторак су ученици ишли у шетњу до оближњег парка и градског хиподрома, У среду су ученици са наставницима Надом Дерајић и Данијелом Пајићем пекли палачинке за све ученике, у четвртак је одржан полигон у спортској сали и били смо домаћини ученицима 3-1 разреда ОШ"Ј.Ј. Змај" из Сремске Митровице и њиховој учитељици Маријани Тотовић који су припремили приредбу за наше ученике. У петак смо такође били домаћини, али ученицима 4-4 одељења из школе "Ј.Ј.Змај" са учитељицом Надом Алатић, који су нам извели луткарску представу "Веома различита гусеница"

 

17-18.05.2019
60. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ  ТиТ и ТиО
    Ове године је Параћин био домаћин Републичког такмичења из предмета Техника и технологија, под називом Такмичење из техничког и информатичког образовања. Нашу школу је представљало 7 ученика, који су били и ове године веома успешни. Освојена су два прва места, три друга и једно треће место. Прво место су освојили: Маја Бајрић - ракетно и Јова Станковић - бродо, друго место су освојили: Александар Јовановић - ауто, а Данијел Николић и Илија Станимировић деле друго место у авио моделарству. Треће место је освојио Елвис Бајрић у ракетном моделарству. Ученици су сем такмичења посетили и градски музеј у Параћину, музеј воштаних фигура у Јагодини као и аква парк у истом граду.


10.05.2019
КРОС РТС-а
    И ове године, традиционално се одржао "РТС Крос" под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Председник Почасног комитета-министар Младен Шарчевић је из студија телевизије и радија истовремено у 10.00 часова означио почетак  такмичења - највеће трке у европи. Наша школа је самостално организовала крос за своје ученике у спортској сали.
 

12.04.2019
ПОСЕТА МИНИСТРА ЗОРАНА ЂОРЂЕВИЋА ДНЕВНОМ БОРАВКУ "СУНЦЕ"
    Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Сремску Митровицу а притом и Дневни боравак "Сунце" при Школи за основно и средње образовање "Радивој Поповић". У време посете одржавао се сајам на коме су се могли видети производи које израђују чланови удружења и корисници Дневног боравка. Министар је изразио задовољство условима рада у боравку, и исказао да је обавеза министарства и државе да помогну да услови буду још бољи.

10.04.2019
ПОКРАЈИНСКО СПОРТСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ФУДБАЛУ И СТОНОМ ТЕНИСУ - СУБОТИЦА
    Око 200 учесника из 10 градова окупило се у Суботици на Спортском такмичењу школа, домова и дневних боравака ученика са сметњама у развоју и инвалидитетом, чији је домаћин била ОИСШ"Жарко Зрењанин" из Суботице. И наша школа је била учесник овог такмичења. Ученици су се такмичили у малом фудбалу и стоном тенису. Ово је још једна од манифестација коју подржава Покрајински секретаријат али и шира друштвена заједница. Победило је другарство и фер плеј. Најбитније је да увек имамо оваквих манифестација,  да окупимо децу, обезбедимо им услове и да увек имамо слуха за њих и њихове потребе. Развој школског спорта за децу са сметњама у развоју је добра синергија спорта, социјале и здравствене заштите и оваква такмичења треба да пређу у традицију.03.04.2019
ПОКРАЈИНСКО СПОРТСКО ТАКМИЧЕЊЕ
    У среду, 3. априла, били смо домаћини покрајинског спортског такмичења у атлетским дисциплинама и баскету. На овом такмичењу учествовало је 5 основних и средњих школа као и 5 дневних боравака и домова.Ученици и корисници су у овом такмичењу могли да осете истинску лепоту спорта , да искуства повезана са спортом буду позитивна и продуктивна, да кроз спорт науче да цене и поштују себе и друге, да се осећају победницима увек када дају свој максимум. Такмичење је отворио заменик Покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне заједнице - националне мањине господин Милан Ковачевић, свечано проглашење и уручење медаља, пехара и диплома победницима доделили су: начелник за образовање школске управе Нови Сад господин Јован Вукчевић, председница Заједница школа са сметњама у развоју и инвалидитетом госпођа Силвана Плавшић, директор школе Негован Николић и психолошкиња школе Ивана Станковић. У реализацији овог спортског такмичења помогле су следеће институције: Град Сремска Митровица, Атлетски стадион, "Дом ученика средњих школа" Сремска Митровица, Заједница школа за децу са сметњама у развоју Р. Србије, "Сремска телевизија","М новине", "Сремске Новине", Погон за производњу пијаће воде "Јазак", Средња економска школа "9.Мај". Резултате такмичења можете погледати у билтену.22.03.2019
ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ
    На основу састанка, који је одржан између директора школа, представника савета родитеља школа и представника Полицијске Управе у Сремској Митровици, изведен је закључак да се развој безбедносне културе и заштите ученика и школа, спречавање неприхватљивог понашања и перманентна превенција побољша инсталирањем електронске апликације. Електронска апликација је едукативни материјал намењен ученицима четвртог и шестог разреда основних школа, али и другим ученицима, њиховим родитељима-старатељима. Апликацију "Основи безбедности деце" можете инсталирати пратећи упутства. Скините апликацију ОВДЕ

14.03.2019
СМОТРА РЕЦИТАТОРА
    У позоришту "Добрица Милутиновић" одржана је смотра рецитатора Града Сремска Митровица у организацији установе за неговање културе "Срем". Традиционално су наши ученици основне и средње школе учествовали у ревијалном делу смотре. Нашу школу су представљале ученице: Анастазија Колаути из основне школе са песмом Мике Антића "Чаролија" и из средње школе Сузана Верлић са песмом Десанке Максимовић "Срећа". Ученице су спремале њихове наставнице Тања Јовановић и Дана Станојев Симић.
 

28.02.2019
ПОСЕТА СШ "БРАНКО РАДИЧЕВИЋ" ИЗ РУМЕ
    Нашу школу су посетили ученици и наставници средње школе "Бранко Радичевић" из Руме, а у циљу реализације радионице - "ДИСКРИМИНАЦИЈА" и дружења са нашим ученицима средње школе. Ученици из Руме су у оквиру свог програма пројекта Троген 2019. у Швајцарској, имали радионице где су се упознали са појмом идентитета, дискриминације, стереотипа и предрасуда. Са циљем да продубе своја знања, како би ширили идеје толеранције и антидискриминације у својим мултикултуралним срединама, идеја им је била да дођу у нашу школу и кроз дружење са нашим ученицима своје идеје и знања поделе са њима.


22.02.2019
ПОДНА ГРАФИКА У ШКОЛИ
Колегиница Љ. Ћирић, дефектолог-наставник и члан Тима за израду дидактичких средстава и материјала, је представила и реализовала идеју практичних и очигледних средстава која помажу усвајање неопходних знања и савладавање сложених животних вештина, као и сагледавање потреба ученика са сметњама у развоју.
Ово дидактичко средство је ручно рађено, осликано на поду-подна графика у сарадњи са колегама: Ј. Стојчић, Д.Маринић, и И.Николовски. Прилагођено је могућностима и потребама ученика. Циљ ове израде је омогућавање ученицима да на лак,  интересантан и занимљив начин савладају одређене вештине. Употребом овог средства стиче се самопоуздање и осећање одговорности. Веома важан циљ је радост учења кроз игру.
   


27.01.2019
ДОДЕЛА СВЕТОСАВСКИХ ПОВЕЉА
У недељу, 27.01.2019 године у сали Скупштине града Сремска Митровица одржана је додела светосавских повеља ученицима основних и средњих школа наше општине. Наши ученици су и ове године били веома успешни, и то у областима: припремања намирница, графичарства и моделарства. Укупно је награђено десет наших ученика. Честитамо добитницима и њиховим менторима!


25.01.2019
ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ
И ове године смо свечано обележили школску славу која негује име Светог Саве. Свечаности су присуствовали ученици, родитељи - старатељи, запослени у школи као и представник Српске православне цркве, који је приступио чину освећења славског колача. Вероучитељ Далибор Чолић у својој беседи истакао је значај и величину светитеља чије се име слави. Ученици и наставници приредили су пригодан програм поводом ове свечаности. Поносни смо на нашу визију, вредности и мисију наше Школе.
Тамара Иванов
 


15.01.2019
НАБАВКА НОВЕ ОПРЕМЕ
Наша школа је на основу пројекта путем конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице добила новчана средсва  од којих се школа опремила са: још једном интерактивном таблом, играоницом ѕа децу, рачунарима и рачунарском опремом. Такође од Ерсте банке смо дибили донацију у виду канцеларијског намештаја. Овом приликом се свима срдачно захваљујемо


21.12.2018
ДОДЕЛА ПАКЕТИЋА

Пријатељи из: "Credit Agricole"банке, "Eurozeit", "Geodigit", "Geomont" , "MM Tim" и ученици и наставници средње економске школе "9.Мај", као и бивша ученица наше школе Милка Савић са својом породицом,  и ове године су обрадовали ученике наше школе и кориснике Дневног боравка новогодишњим пакетићима. Хвала свима!03.12.2018
ЛИЦЕНЦА ДНЕВНОГ БОРАВКА И ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА

    Поводом обележавања 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, неколико градских организација особа са инвалидитетом у просторијама Градске куће у Сремској Митровици организовало је продајну изложбу рукотворина.
    Истим поводом, али и поводом добијања лиценце за рад, у просторијама Дневног боравка одржана је пригодна свечаност којој су присуствовали: Светлана Миловановић - заменица градоначелника Сремске Митровице, Зоран Мишчевић - заменик начелника за образовање, културу и спорт, Слађана Мирчета - заменица начелника за социјалну и здравствену заштиту, Бранислав Вукмир - директор центра за социјални рад и начелник Градске управе за здравствену и социјалну заштиту Војислав Мирнић. Он је рекао да је у последња 3-4 месеца на просторијама Боравка замењена столарија, да је објекат окречен, да су урађене теретана и грнчарска радионица у подрумским просторијама, као и само двориште са пластеником. Лиценца је велика ствар за нас, јер је требало испунити низ предуслова да би је добили и у чему смо успели. Школа "Радивој Поповић"је кренула у поступак лиценцирања пре неких годину данаи тада смо у једном тренутку помислили да ћемо бити приморани да Боравак угасимо. Први проблем је била легализација објекта, а њу смо успели да завршимо захваљујући локалној самоуправи. Дневни боравак је лиценциран за децу, младе и одрасла лица са сметњама у развоју и инвалидитетом.
    Наш град, Сремска Митровица је увек ту да нас подржи и да заједно покажемо да су сви подједнако значајни чланови наше заједнице.
Помоћник директора
Тамара Иванов


09.11.2018
ДОНАЦИЈА КОШАРКАША

    Нашу школу су посетили пријатељи, чланови К.К. "Мојстрана" из Словеније, К.К. "Гене" из Минхена, К.К. "Стон" из Хрватске и удружење грађана "Сремци" из Сремске Митровице.
Своју љубав према кошарци наградили су са добрим делима изван игралишта и тако је овај међународни турнир добио и хуманитарну ноту. Њиховом посетом осетили смо добру вољу других. Новчану донацију су усмерили на нашу школу. И ми овим путем желимо да се захвалимо у име ђака и свих запослених. Средства ће се искористити за куповину дидактичких и других наставних средстава неопходних у раду са ученицима.


02.11.2018
56. ТРАДИЦИОНАЛНА ТРКА УЛИЦАМА ГРАДА

   Установа Атлетски стадион и Град Сремска Митровица у сарадњи са АК Срем, АК Сирмијум и Збором атлетских судија, организовали су 56.  традиционалну трку улицама града, у петак, 2. 11. 2018. године. Наши основци и средњошколци учествовали су у трци, дали све од себе и освојили медаље и мајице. Подршку су им пружали:  наставник физичког васпитања Јован Стојчић, наставнице Милица Виторовић, Весна Росић и Бранислава Достанић, учитељице Драгана Стевановић и Драгана Тадић, физиотерапеут Даријан Маринић, медицински техничар Марија Милошевић, као и директор школе, Негован Николић.

Пласман  ученика је био следећи:  

„ Мали“ (1- 4 разреда)                                                   девојчице: 1. место: Нина Ченић
                                                                                                            2. место: Теодора Малбашић

                                                                                              дечаци: 1. место: Игор Бајрић
                                                                                                            2. место: Никола Спајић
                                                                                                            3. место: Немања Васић

Велики“ (5- 8 разреда и средња школа)                    девојчице: 1. место: Сузана Верлић
                                                                                                            2. место: Катица Павловић
                                                                                                            3. место: Силвија Срдић

                                                                                              дечаци: 1. место: Елвис Бајрић
                                                                                                            2. место: Јова Станковић
                                                                                                            3. место: Борис Хокулић

Наставник

Милица Виторовић17.10.2018
ГАСТРОНОМСКА РАДИОНИЦА

    Од 1. септембра почела је са радом пројектна инклузивна гастрономска радионица у сарадњи са ученицима ОШ"Слободан Бајић Паја" и родитељима ученика. Радионица ће трајати у току првог полугодишта и подржана је од стране фондације "Ана и Владе Дивац"
 

27.09.2018
ДОНАЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ "ДИВАЦ"

    Фондација Ана и Владе Дивац у партнерству са НЦР фондацијом и са Министарством просвете, науке и технолошког развоја је покренула пројекат „ Да растемо срећни“ чији је циљ унапређење услова за образовање деце са сметњама у развоју. У оквиру пројекта је расписан конкурс на ком је изабрано шест школа за децу са сметњама у развоју. Школа за основно и средње образовање „Радивој Поповић“ је изабрана на конкурсу и добила је донирану опрему, дигитални логопедски сет. То је најмодернији инструмент који се користи у рехабилитацији слушних и говорно- језичких поремећаја код деце и знатно скраћује период третмана.
27. септембра 2018.г. у присуству градске управе, представника фондације, колектива школе, родитеља и гостију, приређена је приредба добродошлице. Ученици наше школе, раме уз раме са наставницима показали су своје певачко и рецитаторско умеће и изразили захвалност Фондацији „Ана и Владе Дивац“ на хуманом гесту. Наша школа је богатија за савремени логопедски сет који ће побољшати и те како добар рад логопеда. Присутнима су се обратили заменица градоначелника Светлана Миловановић, директор школе Негован Николић и представници Фондације, истичући важност наше деце у заједници и користи савременог логопедског сета.
Тамара Иванов

15.09.2018
СКАЛА МОБИЛ

    У септембру 2018.године, Школа за основно и средње образовање „Радивој Поповић“ из Сремске Митровице је од привредног друштва Comtrade System Integration d.o.o. из Београда добила донацију од 800 евра као вид помоћи за набавку медицинског помагала „Скала мобил“ за ученике школе.
„Скала мобил“ служи за превоз непокретних особа преко степеница. У питању је медицинско помагало које је неопходно непокретним особама да савладају архитектонске баријере у простору који нема лифт.
Ово помагало је могуће преносити, компактно је и може служити и на другим местима као што су позориште, паркови... На овај начин омогућено је да сва деца без обзира на своје способности, врсту и степен инвалидитета могу равноправно учествовати у ваннаставним активностима.
     

01.09.2018
ДОНАЦИЈА ЦРВЕНОГ КРСТА

    Наша школа је од Црвеног Крста Сремске Митровице добила на коришћење адаптирано комби возило за потребе превоза ученика. Школа је до сада располагала са једним комби возилом које се користило за превоз ученика  који живе ван подручја града Сремске Митровице, док је одређен број ученика који живе у Сремској Митровици био ускраћен за ову услугу. На овај начин омогућено је и тим ученицима да на безбедан начин у пратњи медицинског особља и личних пратиоца долазе на наставу и третмане и враћају се својим кућама. Хвала Црвеном Крсту!


22.06.2018
ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ

    На свечаној додели награде "Ђак генерације" у сали Скупштине Града Сремска Митровица, на свечан и пригодан начин  уручене су су дипломе и новчане награде ученицима ШОСО "Радивој Поповић". Награде су уручили педставници локалне самоуправе који су овом приликом истакли задовољство и понос на најбоље ученике нашег Града, и да ће им увек бити подршка у току њиховог даљег образовања. Најбољи ученици наше школе су Јова Станковић, ученик основне школе и Александра Вијатек, ученица средње школе. Честитамо им!
Тамара Иванов


20.06.2018
ПРОСЛАВА МАТУРЕ

    Ученици завршних разреда основне и средње школе су прославили у просторијама школе матуру, неки малу а неки велику. Тај дан су своју срећу и радост подеили са својим родитељима, наставницима и пратиоцима. Средњошколци су се опростили и дугим корацима закорачили у свет. Од срца им честитамо!
Тамара Иванов

20.05.2018
ЗАХВАЛНИЦА ДОНАТОРУ

    Школа за основно и средње образовање "Радивој Поповић" из Сремске Митровице се захваљује фирми "ММ Тим" из Сремске Митровице на донирању штампача у боји, набавци и монтажи ПВЦ столарије, изградњи прилазне рампе и учешћу у радовима на изградњи летње учионице.
    Захваљујући донаторима улажемо наду у нове донаторе који су добродошли како би наши ученици имали квалитетнију наставу и комфорнији боравак у школи.
Тамара Иванов
 


18.05.2018
ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

    Дана 18. маја свечано је обележен Дан наше школе. Пригодни програм који су пропратили градски челници, родитељи, донатори и поштоваоци школе, спремили су вредни ученици са својим посвећеним наставницима. Музичко-сценски програм, који је изазвао велике овације публике, употпунио је и наступ, нама драге гошће - Марине Блажић, светског шампиона у хип хоп игри. Марина, заједно са својом мајком Надицом води удружење "Плава шкољка". Свечано славље након успешног програма настављено је у Дому ученика уз коктел и доделу захвалница свим добрим људима који помажу напредак наше школе.
Живко Тодоровић

11.05.2018
59. РЕПУБЛИЧКО ПРВЕНСТВО ТИО

    У Вршцу, 11 и 12 маја одржано је 59. Републичко првенство у техничком и информатичком образовању. Ученици наше школе учествовали су у 4 моделарске дисциплине у конкуренцији ученика ИОП2. Ученици су били сјајни као и сваке године и остварили су следеће резултате:
  • Аутомоделарство: Борис Хокулић  - 2. место
  • Бродо моделарство: Јова Станковић - 1. место
  • Авио моделарство: Елвис Бајрић - 2. место и Илија Станимировић - 3 место
  • Ракетно моделарство: Златко Мијатовић - 2. место и Маја Бајрић - 3 место
Ученици су поред одласка на такмичење, обишли и знаменитости града Вршца као што су Вршачка кула, манастир Месић, ветропарк,...Честитамо ученицима на оствареним резултатима.
Андрија Дучак
11.05.2108
20. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ЦВЕЋАРА
   
    11. маја у Бечеју одржано је 20. Републичко такмичење цвећара-вртлара у знању и вештинама. У веома јакој конкуренцији 10 школа из целе Србије, ученик наше школе Филип Бојанић је освојио одлично 4. место. Он је на веома леп начин представио нашу школу и својом дружељубивошћу и осмехом освојио симпатије свих такмичара и наставника. Браво Филипе!
Љиљана Величковић
                  


27.04.2018
20. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ПЕКАРА И ПРИПРЕМАЧА НАМИРНИЦА

    Такмичење је одржано 27.04. 2018. на Ченеју. Домаћин је била школа "Милан Петровић" из Новог Сада. Наша школа је имала по једног такмичара из оба образовна профила. Милан Савић -пекар остварио је 4. место а Катица Павловић - припремач намирница је остварила 3. место. Честитамо нашим такмичарима као успешним представницима своје школе.

Нада Дерајић


26.04.2018
20. РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ГРАФИЧАРА

    26. априла 2018. године, наша лепа школа је била домаћин 20., јубиларног Републичког такмичења у знању и вештинама ученика графичке струке. Учествовали су ученици из шест школа из Србије, па смо имали задовољатво да угостимо Јагодинце, Крушевљане, Београђане, Умчане и Чачане. Као и увек када су графичари у питању, све је протекло у добром и ведром духу и у складу са слоганом школе – „ширимо осмех“, а прелеп пролећни дан допринео је да ШОСО „Радивој Поповић“ засија пуним сјајем. Што се тиче такмичарског дела, ту смо се поново одлично показали и оправдали преузето домаћинство јубиларног одмеравања снага. Такмичило се петоро наших ђака и њихов пласман је следећи:

СИТОШТАМПАР (ментор: Рената Цакић-Комленић)

- Катарина Хренка, I место

- Божидар Вијатек, IV место

ПОМОЋНИК КЊИГОВЕЗАЧКЕ ДОРАДЕ (ментор: Маринко Савић)

- Милан Вилотић, I место

- Борис Дудка, V место

ПОМОЋНИК КАРТОНАЖЕРА (ментор: Маринко Савић)

- Танасије Машић, III место

    Поред гостију из министарства просвете, Силване Плавшић и Милана Бошковића који су такмичаре обрадовали дипломама и захвалницама, посебну част су нам учинили Милан Ковачевић испред покрајинског секретаријата за образовање који је такмичење и отворио, Јован Вукчавић из ШУ Нови Сад,  Илија Недић, начелник ГУ за образовање, културу и спорт, Војислав Мирнић, начелник ГУ за социјалну и здравствену заштиту и Светлана Миловановић, заменица градоначелника. Добром дружењу и сјајној атмосфери међу наставницима допринео је и долазак наших колега у пензији, Слободана Пауљева, бившег дугогодишњег директора школе кога сви памте по добру и Петра Цакића, наставника и прекаљеног графичара.
    Графичари се захваљују директору, колегама и осталима који су подршком и ангажманом допринели успешној организацији и реализацији такмичења. Слике са такмичења можете погледати  кликом на линк испод.

Рената Цакић Комленић

02.04.2018
РОДИТЕЉИ-АКТИВНИ УЧЕСНИЦИ У ЖИВОТУ И РАДУ ШКОЛЕ

    Планирајући израду дидактичког материјала идеја нам је била да направимо неки дидактички материјал који ће нам помоћи у раду са децом са којом тренутно радимо, а мисли се на ученике нижих разреда. Њима је потребно што сликовитије и што конкретније дочарати садржаје које би требало да усвоје. Претпостављале нисмо да ће нам једна мама бити од непроцењивог значаја.
      Родитељи ученице првог разреда, Теодоре Малбашић, желећи да помогну свом детету, активно су учествовали у изради и реализацији њеног ИОП- а. Купили су штампач у боји и машину за пластифицирање како би Теодора имала доста сликовног материјала за рад који ће се пластифицирањем дуже сачувати.  Сазнавши за планирану израду дидактичког материјала, мајка нам је понудила помоћ. И не само свом детету, мајка је желела да помогне и другој деци, као и нама двема. Тако смо одлучиле да заједно уђемо у ову причу, да све заједно радимо и презентујемо нашим колегама. Проналазиле смо разне идеје на интернету пратећи циљеве које смо поставиле нашим ученицима приликом израде ИОП-а . Мајка нам је пружала финансијску помоћ, у смислу да је све то штампала у боји  и пластифицирала. Јако смо се радовале сваком новонаправљеном дидактичком материјалу, као и наша деца, заједно са нама.
    Презентацију нашег материјала организовале смо у једној учионици и позвале све колеге. Утисци су били веома позитивни. Тог дана састајао се Савет родитеља, тако да су и поједини родитељи имали прилику да све то виде, као и директор школе. Наравно, све им се јако свидело.  Наш рад резултирао је тиме да нам је преко Савета родитеља обезбеђен штампач у боји ( школи), а машину за пластифицирање ће купити школа у најкраћем року. Срећни и задовољни смо сви, а посебно мама, Мирјана Малбашић.

Милица Виторовић29.03.2018
УПУТСТВО ЗА ОБУКУ - СТАНДАРДИ ПОСТИГНУЋА ОПШТЕОБРАЗОВНИХ ПРЕДМЕТА

    Ово су линкови за видео материјал ‒ на којима се налазе упутства за пријаву на систем и за кретање кроз општи део обуке. Лозинке за налоге ће бити достављене када их Завод буде послао. Кликните на линкове испод.

 Упутство за пријаву на систем:

https://youtu.be/GKFDugonYQE

 
              Упутство за општи део обуке:

https://youtu.be/Sob7kV2UbrQ

 Упутство за предметни део обуке

Након завршетка општег дела обуке, учесници обуке приступају одговарајућим предметним обукама. У техничком смислу, корисничко искуство у потпуности се надовезује на општи део обуке (изучавају се лекције, учествује се на форумима, предају се задаци и сл.).06.03.2018
СМОТРА РЕЦИТАТОРА

    У уторак, 6.марта у Позоришту
Добрица Милутиновић“, одржана је 50.смотра рецитатора Града Сремска Митровица,у организацији Установе за неговање културе  „ Срем“. Традиционално су наши ученици учествовали у ревијалном делу смотре. Ученици -рецитатори из наше школе су: Анастазија Колаути (пети разред) са песмом „ Сенка“-Мирослава Мике Антића, Јова Станковић (осми разред) ) са песмом „ За нас двоје“-Мирослава Мике Антића и Марија Еркман, ученица средње школе, са песмом „ Чежња“- Десанке Максимивић. Ученици су били у пратњи разредних старешина: Тање Јовановић, Гордане Симић и Милене Радић.


04.02.2018
ОБУКА НАСТАВНИКА
    Дана 04.02.2018. године у нашој школи одржан је семинар под темом „Ефикасно вођење педагошке документације“ у организацији АБАКУС-а,  Центра за унапређење наставе. Семинару су присуствовале колеге из наше установе, али и колеге из школа са подрчја града Сремске Митровице и околних села. Учесници семинара проширили су знања из области примене Нових технологија  и сервиса на интернету, унапредили своје знање о вођењу документације на нивоу школе.
 
 


27.01.2018
ДОДЕЛА "СВЕТОСАВСКЕ ПОВЕЉЕ
    На свечаној академији, у великој сали Скупштине града Сремска Митровица, на свечан и пригодан начин, уручене су Светосавске повеље ученицима ШОСО"Радивој Поповић" и њиховим менторима. Повеље су уручили представници локалне самоуправе који су овом приликом истакли значај оваквих награда, у смислу мотивације за ученике, али и жеље ментора да свим ученицима пренесу знање и обезбед што бољу праксу. Најбољи ученици наше школе. основне и средње школе, награђени су у области: техника/техничко и информатичко образовање (Ј. Станковић, К. Павловић, Е. Бајрић) и техника/практична настава ( М.Савић, М. Бођвански, М.Вилотић, Т.Машић и Ј. Милошевић)
    Светосавска повеља састоји се од плакете и новчане накнаде. Ресорна начелница за образовање овом приликом је изразила задовољство што овдашњи ученици из године у годину остварују све боље резултате.
Т.Иванов 


26.01.2018
ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ
    Поводом дана Школске славе "Светог Саве", наставници и ученици наше школе свечаном приредбом прославили су српског просветитеља и утемељитеља школства, великана српског рода - Светог Саву. Поздравно слово присутнима одржао је директор Негован Николић, а пригодну беседу о лику и делу Светог Саве, помоћник директора - Тамара Иванов. Свечани чин резања славског колача у спомен најсветије српске личности обавио је протонамесник Љубомир Воларевић. Заједно са директором осморо ученика, добитника Светосавске повеље, преломило је славски колач. У продужетку приређена је укусна закускаи промовисан и подељен часопис наше школе "Радиша" свим присутним гостима, наставницима и ученицима. Празновање се наставило и сутрадан у Саборној цркви где су вероучитељ и наставници присуствовали божанственој литургији.
Ж.Т.
 

Страна 1 2 3 4 5
ШОСО "Радивој Поповић" Дневни боравак Графичка радионица
фејс  твит  јутјуб фејс  јутјуб граф  фејс  јутјуб


Пријатељи школе:  
см  мпс   
vahali eatonhrana produktzasavicakuper standard knezevic trade slaviamed
   
   
      
Школа за основно и средње образовање "Радивој Поповић"                                                                                                              
Фрушкогорска 73, 22000 Сремска Митровица                                                                                                                                     
Тел/факс: 022/639-185

created by:
logo informatikarp