p s  g d k16.01.2023
ДОНАЦИЈА ВОЗИЛА

Град Сремска Митровица донирао је комби возило за превоз ученика Школе за основно и средње образовање „Радивој Поповић“ и корисникe Дневног боравка. Вредност донације износи око 1,8 милиона динара, а начелник Управе за социјалну жаштиту и заштиту животне средине Дражен Риђошић, данас је симболично директору школе Неговану Николићу уручио кључеве.

Према речима начелника, у питању је изузетно вредна донација која ће омогућити бржи, једноставнији и безбеднији долазак до школе и Дневног боравка, односно повратак кућама ђацима и особама са сметњама у развоју и њиховим пратиоцима.

-Локална самоуправа ослушкује проблеме свих својих грађана и у складу са њима ради како би подигли квалитет живота и решили постојеће проблеме. Управо с тим у вези обезбедили смо једно комби возило за школу и Дневни боравак при школи „Радивој Поповић“. Иначе, морам да напоменем, да за услуге управо Дневног боравка из градског буџета се издваја преко 52 милина динара, плус 800.000 динара за путе трошкове корисника боравка и њихових пратилаца – рекао је Риђошић и кратко подсетио да се добра сарадња са школом и боравком огледа и кроз бројне друге заједничке активности и пројекте, а један од њих је свакако прошлогодишње уређење просторија на Житном тргу.

Како је објаснио директор школе Николић, школа је до сада имала два комбија, међутим потребе су изискивале најмање још једно возило.

-Захваљујући донацији Града Сремска Митровица већ од 7 сати једна линија ће кретати из Сремске Раче, друга линија из Засавице, односно из Мачве, док ће трећа линија купити ученике и кориснике из града. До 9 часова сви ђаци и корисници услуга Дневног боравка ће бити у нашим просторијама, што раније није био случај. Изузетно ми је драго што је локалнасамоуорава препознала наше потребе и што заједнички радимо на унапређењу квалитета живота не само наших корисника, већ и њихових породица – рекао је Николић.

Директор је истакао и да ни једна услуга Дневног боравка нема партиципацију, односно да су све бесплатне.

Стручна сарадница и организатор практичне наставе Тамара Иванов повела је начелника Риђошића у обилазак кабинета за животне вештине који је недавно потпуно преуређен и комплетно опремљен. У том простору радиће се групно, али и инвидивудално са ђацима који ће имати прилику да развију неке од основних животних навика – оперу судове, припреме храну, пеглају…
Извор: Сремске новине

 

        
Школа за основно и средње образовање "Радивој Поповић"                                                                                                              
Фрушкогорска 73, 22000 Сремска Митровица                                                                                                                                     
Тел: 022/215-1300

created by:
logo informatikarp