p s  g d k2.10.-6.10.2023
ДЕЧИЈА НЕДЕЉА
   
    Дечија недеља се сваке године дочекује уз велику радост, представљајући највеселију седмицу у годишњем календару. Ове године посебна важност посвећује се развоју емпатије, вршњачке и међугенерацијске солидарности и толеранције.
Стога је ове године, Дечија недеља обележена под слоганом "ВЕЛИКО СРЦЕ ДЕЦЕ СРБИЈЕ". Различитим активностима ученици и наставници наше школе су прославили ову манифестацију и дочекали са осмехом много другара и пријатеља великог срца. 
Поред одржавања радионица,
посебну част, нашој деци, су указали чланови камерног оркестра „Соноре“ под диригентском палицом Нине Ракић, који су својом музиком пробудили радост у нашим срцима и учинили овај дан незаборавним. Велику захвалност дугујемо пријатељима који су својим присуством испунили салу и увеличали овај догађај, то су: корисници и наставници Дневног боравка „Сунце“, ученици II разреда ОШ „Јован Поповић“ са учитељицом Славицом Тривић, чланови и представници Установе за неговање културе „Срем“ и посебну захвалност водитељу програма Живку Тодоровић.
У склопу пројекта „Инклузивна спортска лига“ организован је први весели полигон за ученике наше школе и ученике II разреда ОШ „Бошко Палковљевић – Пинки“. Домаћини су били наставници Весна Росић и Владимир Пауљев.
Ученици VIII разреда ОШ „Бошко Палковљевић – Пинки“, психолог Снежана Миловац и директор школе Дошен Игор су нас обрадовали поклонима, обележили овај дан и учинили га посебним. Наставнице Гордана Симић и Нада Дерајић са ученицима I године смер пекари, су припремали колачиће у облику срца за госте и на тај начин показали "ВЕЛИКО СРЦЕ". Са осмесима на лицу смо завршили ову чаробну недељу.
У оквиру Дечије недеље и планираних активности, ученици средње школе посетили су КПЗ и његов хиподром и ергелу коња. Ученици су се забавили на игралишту и посетили део који је намењен ситним животињама. Видели су поније и хрчке и уживали у шетњи по сунчаном дану. Наставнице које су водиле децу на хиподром су Александра Јовановић и Милица Виторовић.
       
Школа за основно и средње образовање "Радивој Поповић"                                                                                                              
Фрушкогорска 73, 22000 Сремска Митровица                                                                                                                                     
Тел: 022/215-1300

created by:
logo informatikarp